Contact & Pers

Groningen Geeft Thuis is een initiatief van Stichting Het Kopland

e-mail: info@groningengeeftthuis.nl
Telefoon: 050 – 599 1420.

Help mee met promotie voor Groningen Geeft Thuis

U kunt uiteraard via uw eigen website of sociale media pagina aandacht geven aan de campagne.  Graag zelfs! Hieronder bieden we enkele mogelijkheden.

 

Twitter

Gebruik de hashtag #groningengeeftthuis

Groningen Geeft Thuis is ook te vinden op Twitter

 

Bankgegevens

Ons rekeningnummer is NL 48 RABO 0172987342 t.n.v. Het Kopland inzake Groningen Geeft Thuis

 

Facebook

Groningen Geeft Thuis is ook te vinden op Facebook. Hier blijft u op de hoogte van onze acties en resultaten.

 

Info voor de pers

Groningen Geeft Thuis is een initiatief van Stichting Het Kopland om de nieuw te bouwen vrouwenopvang voor de provincie Groningen te kunnen inrichten. Hier zijn tot nu toe niet voldoende financiele middelen voor beschikbaar, dus wordt Groningen opgeroepen te helpen. Zowel bedrijven als particulieren kunnen meehelpen de nieuwe vrouwenopvang in te richten. 

De vrouwenopvang van Het Kopland biedt iedere dag aan vele vrouwen en kinderen onderdak. De opvang is dag en nacht geopend en verkoopt nooit 'nee'. De huidige huisvesting voldoet niet meer aan de opvangwensen als het gaat om privacy, behandelmogelijkheden, ruimte, duurzaamheid en veiligheid. Daarom opent in 2017 een nieuw pand. 

 

Groningen Geeft Thuis in de media

Het Dagblad van het Noorden maakte deze reportage (PDF) over de vrouwenopvang.
MoedersinGroningen.nl bezocht de vrouwenopvang en schreef dit artikel over de vrouwenopvang en de campagne Groningen Geeft Thuis. Sikkom.nl plaatste bovenstaand artikel ook. Dat lees je hier terug

Cunera in 'Blijf-van-m'n-lijf-huis' - RTV Noord

Het programma Cunera gaat 31 mei 2015 over opvang van slachtoffers van huiselijk geweld.

Kinderpostzegels
Stichting Het Kopland, waar de opvang onder valt, kreeg 60.000 euro uit de opbrengsten van de Kinderpostzegels. Het geld is bedoeld voor de inrichting van een nieuw onderkomen. 

Rayat
Al ruim 100 jaar worden vrouwen opgevangen in een pand aan het Martinikerkhof in de stad. De 31-jarige Rayat en haar twee dochters zitten er nu negen maanden. Rayat werd mishandeld door haar psychotische man. Ze hoopt dat ze binnenkort weer met haar kinderen op zichzelf kan wonen. Haar mentor Ruth Scheer legt uit hoe vrouwen als Rayat worden begeleid.

Nieuwbouw
Teamleider Paulien Sissingh leidt Cunera rond door het pand en vertelt dat de ideeën over de opvang van slachtoffers van huiselijk geweld veranderen. De gedachte is tegenwoordig dat er zo min mogelijk verschil moet zijn tussen de opvangsituatie en een 'normale' woonsituatie. Dus minder gemeenschappelijke ruimtes en meer privacy. In het huidige onderkomen is dat niet mogelijk en daarom bouwt Het Kopland een nieuw pand op de plek van het voormalige Oosterparkstadion. De verhuizing is begin 2017.

www.rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=149647