Actie voorbeelden

Er zijn al een heleboel hartverwarmende acties in gang gezet voor de campagne Groningen Geeft Thuis. Hieronder een aantal voorbeelden.

Koop de cd "Twijduustern" van Harry Niehof

Harry Niehof heeft tijdens het benefiet diner op 25-11-2014 in 't Feithhuis de muzikale omlijsting voor zijn rekening genomen. En prachtig was het! Tijdens het diner hebben een groot aantal gasten spontaan besloten om zijn nieuwste cd "Twijduustern"  bij hem te bestellen. De opbrengst hiervan is door Harry aan Groningen Geeft Thuis geschonken.

U kunt deze cd ook via ons bestellen. Een gedeelte van de opbrengst is voor de inrichting van de nieuwe vrouwenopvang. 

Bestellen: maak het totaalbedrag (15,00 Euro/stuk) van de bestelde cd('s) + 2,95 Euro verzendkosten (per te verzenden pakket) over naar:

Rekeningnummer: NL48RABO0172987342
Ten name van: Het Kopland in Groningen
Onder vermelding van: “Groningen Geeft Thuis”

Stuur dan een email waarin u vermeldt:  het aantal en uw naam en adres. U krijgt de cd('s) dan zo spoedig mogelijk toegestuurd.

Homeless Hospitality

Dit diner werd georganiseerd door een vijftal studenten van de Hanzehogeschool Groningen. De studenten volgen allen de minor Eventmanagement en bij hen staat maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel. Dit heeft het vijftal doen beslissen dat het evenement in het kader moest staan van maatschappelijke betrokkenheid. Al snel kwamen zij in contact met stichting Het Kopland en werden gewezen op de campagne ‘Groningen Geeft Thuis’. Het goede doel was dus al snel duidelijk. Om een verbinding te maken tussen het evenement en het goede doel, is er besloten om de vrouwen uit de vrouwenopvang in te zetten bij het evenement en indirect de opbrengsten aan hen terug te geven. De opbrengsten worden immers gebruikt voor het inrichten van het nieuwe pand van de vrouwenopvang.

http://homelesshospitality.nl/index/organisatie/

Workforce Holland

Jouw netwerk, vakkennis en werkervaring zijn geld waard. Dit is een samenwerking tussen Groningen Geeft Thuis en WorkForce Holland. Door een aantal gegevens achter te laten, stel je jezelf beschikbaar voor maximaal vijf netwerkgesprekken per jaar. Voor ieder netwerkgesprek met jou, ontvangt Groningen Geeft Thuis €50 van WorkForceHolland.

https://workforceholland.nl/groningengeeftthuis

Oosterparkwijk geeft thuis

Allerlei inzamelingsacties door personen en bedrijven uit de Oosterparkwijk. De opbrengst is bestemd voor Het Kopland.

https://www.facebook.com/oosterparkwijkgeeftthuis
https://www.justgiving.nl/nl/pages/9869-oosterparkwijk-geeft-thuis

‘t Feithhuis komt op voor goede buur

Benefietdiner voor inrichting nieuwe vrouwenopvang: stadscafé-restaurant ‘t Feithhuis geeft thuis voor Het Kopland. Op 25 november 2014, Internationale Dag tegen Huiselijk Geweld, organiseert ‘t Feithhuis een benefietdiner voor stichting Het Kopland. Ze zijn buren. Vrouwen en kinderen die geen veilig thuis hebben, vinden dat tijdelijk bij Het Kopland. Nu nog in het centrum van Groningen. In 2016 verhuist de opvanglocatie naar een nieuw pand in de Oosterparkwijk. Voor de inrichting van de nieuwe voorziening zijn niet voldoende middelen. Met een campagne werft de stichting de nodige fondsen, gelden en materialen. ’t Feithhuis doet mee: Het 4-gangendiner met bijpassend wijnarrangement kost 125,- . Daarvoor krijgen gasten niet alleen een overheerlijk diner, maar genieten ook van muzikale omlijsting door Groninger zanger & songschrijver Harry Niehof & friends. Ook Bert van der Haar (VNO-NCW) en Gertjan Lankhorst (GasTerra bv) geven acte de présence. Bovendien zijn alle opbrengsten voor de nieuwe vrouwenopvang.

http://www.groningerkrant.nl/2014/11/t-feithhuis-komt-op-voor-goede-buur

 

Groningen Geeft Thuis (en ik dus ook)

En dat is nodig. Voor MoedersinGroningen.nl kreeg ik een rondleiding door de huidige vrouwenopvang in de binnenstad van Groningen. Helemaal geen gek gebouw, maar verouderd. En de vrouwen hebben er weinig privacy, terwijl dat juist zo nodig is om tot rust te komen. Het is tijd voor vernieuwing om zo de veiligheid te kunnen blijven borgen. En dat is financieel rond: de huur, het personeel en de andere belangrijke randvoorwaarden zijn geregeld. Alleen de inrichting nog niet. En daar is geld voor nodig.

http://www.minkehaveman.nl/groningen-geeft-thuis-en-ik-dus-ook

Groningen geeft thuis- loopje Alice

Het is belangrijk dat er goede hulp is voor slachtoffers van huiselijk geweld. Een veilige plek om opgevangen te worden, waar kinderen fijn kunnen spelen en gezinnen worden begeleid met hun problemen. Die plek wordt gebouwd in de Oosterparkwijk in Groningen. Er is geld nodig voor de inrichting, zodat gezinnen ook goed kunnen wonen en kinderen een eigen veilige plek hebben.  Om die reden ben ik gaan trainen voor een 10 km loop, de Bommen Berend Loop op 31 augustus 2015. Dankzij sponsoren heb ik Thuis Gegeven!

Statiegeld actie van Bobbie voor Groningen Geeft Thuis

Wij hebben het fijn thuis. Samen, met de hele familie. Er zijn kinderen die het niet leuk hebben, omdat er veel ruzie thuis is. Die worden door Het Kopland geholpen. Ze krijgen een nieuw huis daar, samen met hun moeder. Daarom wil ik helpen. Ik verzamel statiegeldflessen. Dus als je die hebt, geef dan maar aan mij. En iedereen kan meedoen! Natuurlijk mag je ook gewoon geld geven. Dankjewel alvast!

https://www.justgiving.nl/nl/pages/6648-statiegeld-actie-van-bobbie-voor-groningen-geeft-thuis