Stappenplan

Hoe zet je een succesvolle actie op? Volg dit stappenplan!

 

1. Bedenk een actie

Een goed startpunt: Bedenk een actie om Groningen Geeft Thuis te supporten. Heb je even geen inspiratie? Bekijk dan Het Grote Supportalfabet voor ideeën.

 

2. Meld je actie aan bij Groningen Geeft Thuis

Stuur een mailtje naar ​info@groningengeeftthuis.nl met jouw idee voor een actie. Wij kunnen je dan zo goed mogelijk begeleiden bij je actie.

 

3. Bereid je goed voor

Gebruik eventueel een actieplan om alles rondom je actie op een rijtje te zetten en je inkomsten en uitgaven goed bij te houden. Het actieplan is ook handig bij het maken van een planning en draaiboek voor je actie! Tip: probeer niet alles zelf te doen, maar verdeel de taken over een aantal mensen.

 

4. Betrek bedrijven bij de organisatie van je actie

Vraag of ze willen sponsoren of misschien korting willen geven op bijvoorbeeld de huur van een zaal, hapjes en drankjes, het bedrukken van t-shirts enz. Zo beperk je de kosten van de actie en blijft er meer over voor Groningen Geeft Thuis!

 

5. Promoot je actie

Dit kun je doen met het online promotiemateriaal dat wij je toesturen na aanmelding van je actie. Gebruik Facebook, Twitter, en natuurlijk mond-tot-mondreclame om zo veel mogelijk mensen te laten weten dat jij in actie komt voor Groningen Geeft Thuis! Maak je zelf een flyer met het Groningen Geeft Thuis-logo erop? Stuur die eerst even naar ons om te controleren!

 

6. Licht de pers in

Breng plaatselijke pers op de hoogte van je actie! Verstuur bijvoorbeeld een kort persbericht. Stuur dit van te voren even naar ons om te controleren en voor tips.

 

7. Vraag ons je actie te promoten

Via onze website, Facebook en Twitter kunnen we vast wat voor je betekenen en nog meer mensen op de hoogte brengen van je actie! Ook kun je ons vragen om promotiemateriaal  op te sturen, om deze uit te delen tijdens je actie! We vragen dan wel de verzendkosten zelf te betalen.

 

8. Tijd voor actie!

Geniet ervan en vergeet niet om foto's te maken als aandenken! Voor jezelf, maar ook voor ons, zodat wij je foto's kunnen gebruiken op bijvoorbeeld onze website en social media.

 

9. Maak de balans op

Maak na de actie de balans op en bereken wat er is opgehaald voor Groningen Geeft Thuis. Stort dit bedrag op Rekeningnummer NL48RABO0172987342 Ten name van: Het Kopland in Groningen Onder vermelding van: “Groningen Geeft Thuis”  o.v.v. het projectnummer dat je hebt ontvangen.


Heb je vragen? Kijk eerst even bij de Veelgestelde Vragen. Kom je er niet uit, mail dan naar ​info@groningengeeftthuis.nl of bel 050-5991420 en vraag naar Cecielle Keizer.