Partners en donateurs

Stichting Kinderpostzegels Nederland

De Federatie Opvang en Stichting Kinderpostzegels Nederland zijn begin 2015 van start gegaan met de realisatie van het plan ‘Veilige Toekomst’. Met dit plan willen we veilige gezinshuisvesting en training voor begeleiders in de vrouwenopvang mogelijk maken. Daarnaast willen we kinderen in de vrouwenopvang meer mogelijkheden bieden om te genieten van sport, spel, natuur en muziek. Karin Matthijsse, projectadviseur Nederlands Jeugdbeleid bij Stichting Kinderpostzegels, is nauw betrokken bij het plan en blogt hier regelmatig over op http://veiligetoekomst.weebly.com/

Ga naar Stichting Kinderpostzegels Nederland
Stichting Wildervank Fonds

Sommige initiatieven uit de gemeenschap vragen wat extra zorg en steun om te realiseren. Daarom stelt de Stichting Wildervank Fonds middelen beschikbaar voor maatschappelijke initiatieven “dicht bij huis”. Steun aan projecten die gericht zijn op de verbetering van de lokale of de regionale samenleving, projecten met een sociale, culturele of ideële strekking.  Juist op kleinschalig niveau zijn er vele initiatieven die opereren zonder enig commercieel, politiek of religieus doel. Echter, dit soort charitatieve, culturele, sociale of educatieve projecten zonder winstoogmerk beschikken veelal niet over voldoende middelen om hun doelen te verwezenlijken, en komen daardoor moeilijk van de grond. Dergelijke projecten “in de knop” kunnen een beroep doen op de Stichting Wildervank Fonds. Ten einde te proberen met ondersteuning van dit Fonds tot bloei te komen. We zijn erg blij met de bijdrage van dit fonds!

Ga naar Stichting Wildervank Fonds
mijnTafel

mijn Tafel is een duurzaam winkelconcept, overgewaaid vanuit Finland. De winkelinrichting bestaat uit tafels die voor 1 of meerdere weken te huur zijn. Op de tafel verkoopt de tafelhuurder tweedehands, nieuwe of zelfgemaakte spullen. De huurder bepaalt zelf de prijs van de spullen, etaleert ze op de tafel en ontvangt wekelijks de volledige opbrengst op de rekening. Tijdens de huurperiode kan de huurder de tafel aanvullen en online de verkoop inzien. Winkelen kan ook goed bij  mijn Tafel ; het assortiment is uitgebreid en wisselt steeds. Voor de kinderen is er een speelhoek en tijdens het bezoek aan de winkel kan er een kop koffie of thee gedronken worden in de koffiehoek. Duurzaam en sociaal . Groen zijn en sociaal ondernemen vindt mijn Tafel belangrijk: hergebruik van spullen wordt gestimuleerd om zo het milieu te ontlasten en overgebleven spullen kunnen na de huurperiode gedoneerd worden aan  mijn Tafel . Die verkoopt ze alsnog voor het goede doel. In Groningen is dat Groningen Geeft Thuis. mijnTafel Groningen is gevestigd aan de Oosterstraat 56. Een tafel reserveren kan via groningen@mijntafel.nl , op de website, telefonisch of gewoon in de winkel. Het laatste nieuws over mijn Tafel Groningen vind je op www.mijntafel.nl en op www.facebook.com/mijntafel.groningen .

Ga naar mijnTafel
Stichting Madurodam Steunfonds

Madurodam: goed voor kinderen! Madurodam, in 1952 opgericht als fondsenwerver en promotieplatform voor het goede doel, schenkt haar opbrengst jaarlijks aan goede doelen voor kinderen. Madurodam richt haar steun op drie thema’s: “Leuk Leren”, “Feest voor iedereen” en “Beter Buitenspelen”. Deze thema’s sluiten goed aan bij de essentie van Madurodam waar kinderen in de buitenlucht spelenderwijs ontdekken, leren en plezier beleven. Binnen ieder thema steunt Madurodam een of meer grote projecten en tientallen kleinere projecten. We hebben een prachtige bijdrage gekregen voor de inrichting van de buitenruimte van ons nieuwe pand. Zodat onze jongste bewoners veilig kunnen buitenspelen, binnen de muren van de vrouwenopvang.

Ga naar Stichting Madurodam Steunfonds
Wolff Groningen

Filmpje pakken? Dikke kans dat je ons voorbij ziet komen tijdens het voorprogramma van Wolff Groningen!

Ga naar Wolff Groningen
Groninger Internet Courant

Enorm blij zijn we met de steun van onze mediapartner Groninger Internet Courant. Dagelijks volgen circa 20.000 veelal hoger opgeleide Groningers en oud- Groningers het nieuws via de GIC. Ofwel rechtstreeks via de website, of via de Luncheditie, ofwel via Twitter en Facebook. Het is daarmee een van de best gelezen nieuwsvoorzieningen op internet van het Noorden.

Ga naar Groninger Internet Courant
LEDvertiser.nl

LEDvertiser.nl geeft Groningen Geeft Thuis een podium op het LEDscherm van de Grote Markt. De campagne zal de komende maanden regelmatig te zien zijn.

Ga naar LEDvertiser.nl
Christelijke Woningstichting Patrimonium

Christelijke Woningstichting Patrimonium zet zich sinds 1914 (dus al meer dan 100 jaar) in voor volkshuisvesting in de gemeente Groningen met circa 6700 woningen, verspreid over de hele stad. Tijdens het 100-jarig jubileum is er geld ingezameld voor de nieuwe vrouwenopvang van Groningen en mochten we een prachtige cheque ter waarde van maar liefst 5000,- euro in ontvangst nemen. We bedanken alle gulle gevers van harte!

Ga naar Christelijke Woningstichting Patrimonium
iWink

iWink helpt individuen, goede doelen en andere organisaties met het verder professionaliseren van hun maatschappelijke doelen. Hoe? Door hun van de meerwaarde van internet te laten profiteren. iWink vindt dat Groningen Geeft Thuis net zo veel aandacht verdient als elke andere commerciële organisatie en ontwikkelde daarom deze nieuwe website.

Ga naar iWink
Jumbo Supermarkten (Maripaan Groep)

Statiegeld actie bij JUMBO! Teaming is het goede doelen project van de Maripaan Groep; een franchise organisatie van 13 Jumbo supermarkten. Samen met medewerkers en klanten van de supermarkten zamelen ze geld in voor elke periode een ander goed doel. En nu dus voor de vrouwenopvang van de provincie Groningen! Al met al is er een prachtig bedrag van  € 3.234,45  ingezameld. De 13 Jumbo supermarkten van Maripaan Groep De Jumbo supermarkten in de volgende plaatsen vallen onder de Maripaan Groep: Bedum, Ciboga Groningen, Drachten, Euroborg Groningen, Haren, Leek Industriepark, Leek de Schans, Leek Waezenburglaan, Oosterpark Groningen, Oosterstraat Groningen, Reitdiep Groningen, Surhuisterveen, Wilhelminakade Groningen. Lees hier meer over de Maripaan Groep.

Ga naar Jumbo Supermarkten (Maripaan Groep)
Elsign communicatie

Elsign communicatie heeft als donatie een animatie-reclamespot ontwikkeld ter ondersteuning van de campagne Groningen Geeft Thuis.

Ga naar Elsign communicatie
Nijestee

Nijestee bouwt ons nieuwe thuis in de Oosterparkwijk en steunt ons daar waar mogelijk. Op woensdag 1 oktober is het voorlopig ontwerp van pvanb architecten voor het nieuwe opvanghuis van Het Kopland gepresenteerd aan bewoners van de Oosterparkwijk. Bij de presentatie waren de architecten en medewerkers van het Kopland en Nijestee aanwezig om informatie te geven over het ontwerp, het opvanghuis en de bouw. Het opvanghuis belooft een mooi gebouw te worden, dat past binnen de stijl van de Oosterparkwijk.   

Ga naar Nijestee
MNKE

MNKE, bureau voor verhalende marketing, ondersteunt Groningen Geeft Thuis in de marketing en communicatie rondom de campagne. 

Ga naar MNKE
't Feithhuis, stadscafe - restaurant

In samenwerking met 't Feithhuis zijn al diverse mooie evenementen georganiseerd, zoals de 1e Groninger Apergeparty en een benefietdiner. De opbrengsten  hiervan waren voor de campagne Groningen Geeft Thuis.

Ga naar 't Feithhuis, stadscafe - restaurant
WorkForce Holland

WorkForce Holland is een netwerk met werkende personen die bereid zijn mensen te helpen bij het zoeken en vinden van een eerste- of andere baan. Om het zo eenvoudig mogelijk te maken zijn deze werkende professionals binnen WorkForce Holland gecategoriseerd in regio, opleidingsniveau, titel, functie en branche. Hierdoor kunnen mensen die een baan zoeken, of van baan willen veranderen, eenvoudig onbekende professionals benaderen om een baanwervend netwerkgesprek mee te voeren.  Het gaat bij WorkForce Holland om netwerkgesprekken. Het zijn dus geen sollicitatiegesprekken.  Om toegang te krijgen tot het netwerk verkoopt WorkForce Holland Netwerktegoedkaarten. Op de Netwerktegoedkaart staat €500 netwerktegoed. WorkForce Holland beloont de werkende professional voor de tijd en energie die hij/zij investeert in het netwerkgesprek. Dat doen zij door na ieder netwerkgesprek €50 beschikbaar te stellen. De werkende professional kan de €50 schenken aan goed doel. En dus ook aan Groningen Geeft Thuis!  

Ga naar WorkForce Holland
ABN AMRO | District Groningen

Op dinsdag 18 november 2014 heeft ABN AMRO een ladiesnight georganiseerd. We mochten erbij aanwezig zijn en hebben vele enthousiaste dames gesproken. Als kers op de taart ontvingen we aan het einde van de avond een mooie cheque met de opbrengst van de loterij van die avond.  ABN AMRO bedankt!

Ga naar ABN AMRO | District Groningen
Soroptimistclub De Eemsmond

We hebben ons nieuwe huis letterlijk al een stukje in kunnen richten, alhoewel deze nog moet worden gebouwd. Bedankt Soroptimistclub De Eemsmond voor de nieuwe bank!

Ga naar Soroptimistclub De Eemsmond
Stichting Star van Studenten Vereniging Albertus Magnus

Stichting Star financiert de inrichting van onze studiezaal! De R.K.S.V. Albertus Magnus is een studentengezelligheidsvereniging die al meer dan honderd jaar haar rol speelt in het Groningse studentenleven. Met bijna 2400 leden is Albertus de op één na grootste studentenvereniging van Nederland.  Met haar eigen bestuur, dat volledig bestaat uit Albertianen, steunt Stichting STAR goede doelen in de regio. Daarnaast werft STAR fondsen en zal de stichting in de toekomst acquisitie gaan lopen om haar doelen te blijven verwezenlijken.    

Ga naar Stichting Star van Studenten Vereniging Albertus Magnus
GasTerra

GasTerra handelt in aardgas en is een belangrijke schakel in de Nederlandse gasvoorziening. De industrie en energieleveranciers in Nederland en daarbuiten profiteren van hun sterke inkooppositie met het Groningenveld en een aantal kleinere Nederlandse gasvelden als basis.   We hebben een mooie financiële bijdrage van GasTerra mogen ontvangen. Dank daarvoor!    

Ga naar GasTerra
Wake Up Events

Wake up Events hielp ons met het organiseren van het Smart&Sexy ladies event op 29 januari 2014.      

Ga naar Wake Up Events
Stichting Albino

Stichting Albino is een fonds waaruit we een financiële bijdrage van hebben mogen ontvangen.     

Ga naar Stichting Albino
Homeless Hospitality

Homeless Hospitality is een initiatief van vijf studenten van de Hanze Hogeschool Groningen. Een diner verzorgd door bewoonsters van de vrouwenopvang met ondersteuning van de leerlingen van het Noorderpoort College (Hotelschool). De vrouwen vormden buddy's met de leerlingen van het Noorderpoort, en samen verzorgden zij dit diner.  De gehele opbrengst van dit evenement (ruim 2600 euro!) werd geschonken aan Groningen Geeft Thuis.

Ga naar Homeless Hospitality
Stichting Het R.C. Maagdenhuis

Hulp aan kwetsbare groepen Er zijn vele redenen waardoor mensen zó tussen wal en schip raken dat zij slechts met hulp van anderen uit hun benarde situatie kunnen komen. Ziekte, onverwachte tegenslagen of onvoorziene wijziging in omstandigheden kunnen mensen plotseling in een positie brengen waarin ze de grip op het leven verliezen. Gelukkig zijn er altijd mensen die zich het lot van anderen zodanig aantrekken dat ze in actie komen. Het Maagdenhuis geeft die mensen en organisaties het steuntje in de rug, waardoor zij hun noodzakelijke en goede werk beter kunnen uitvoeren. Bij veel van deze projecten spelen vrijwilligers een grote rol. Waar het werk geheel of gedeeltelijk door beroepskrachten wordt gedaan, gaat het vaak om kleinere organisaties in de maatschappelijke opvang. De betrokkenheid van fondsen is voor deze projecten van eminent belang. In veel gevallen strekt die betrokkenheid zich uit over meerdere jaren.

Ga naar Stichting Het R.C. Maagdenhuis